15.10.2019. učenici 7.b u pratnji učiteljice HJ Lade Ledić i pedagogice Zdravke Ciglenečki posjetili su knjižnicu Savica te prisustvovali predavanju članice Zelene akcije o viđenju klimatskih promjena. Ovaj susret nastavak je dobre suradnje naše ekoškole i knjižnice te pokazatelj kako se i  ekoteme mogu lijepo lirski prikazati.

 

Čuvajmo vode!

30. siječnja 2017. godine našu školu su posjetile predstavnice Hrvatskih voda Iva Šutić i Marija Vizner. Družile su se s učenicima 2.c i 3.c razreda.  Djeca su bila u prilici naučiti ponešto o korištenju i čuvanju voda. Predstavljene su im zanimljive, lijepe i edukativne slikovnice u izdanju Hrvatskih voda, a upoznali su se i s maskotom Hrvojem. Druženje je snimila ekipa tv emisije „Dobro jutro Hrvatska“.

Učenik J.K. 2.c:  "Danas sam na predavanju  gospođa iz Hrvatskih voda naučio da vodu moramo štedjeti.  Rijeka je korisna jer ima snagu i okreće turbine pa proizvodi električnu struju. Ne smijemo bacati smeće u vodu i tvornice moraju staviti filtere za pročišćavanje prljave vode."

Zdravka Ciglenečki

 

Posjet izložbi poštanskih maraka

Članovi Učeničkog ekoodbora su u rujnu 2016. u pratnji pedagogica Zdravke Ciglenečki i pedagogice pripravnice Patricije Lipnjak obišli izložbu poštanskih maraka pod nazivom „25 godina pišemo sliku Hrvatske“. Na izložbi su se mogli upoznati s filatelijom i razgledati markice Republike Hrvatske. Uvidjeli su kako  mnoge poštanske marke prikazuju prirodne ljepote naše zemlje. Šaljući pisma po cijelom svijetu putem poštanskih maraka pokazujemo  ljepote Hrvatske, a i zalažemo se za očuvanje istih.

Poštanske marke, knjige i ostali materijali koje nam je donirala Hrvatska pošta izloženi su u školskoj knjižnici. Izložbu je u studenom 2016. uredila školska knjižničarka Suzana Plevnik. Na taj način su i ostali učenici škole u mogućnosti vidjeti naše markice. Možda ih to potakne da umjesto e-maila napišu neko pismo, pošalju razglednicu ili čestitku te tako način razvesele svoje najmilije.